‘Pride’ wint prijs Beste Film

De Britse film ‘Pride’ heeft de prijs voor ‘Beste Film’ gewonnen tijdens de uitreiking van de British Independent Film Awards. Het komisch drama gaat over een verbond tussen een groep homo-activisten en stakende mijnwerkers in Wales tijdens de grote Britse mijnstaking van 1984.

De hoofdrollen in ‘Pride’ worden gespeeld door Imelda Staunton, Andrew Scott en Bill Nighy. Staunton en Scott wonnen allebei ook de prijs voor ‘Beste Bijrol’. ‘Pride’ trekt in Groot-Brittannië volle zalen en krijgt lovende kritieken. De film is momenteel ook te zien in de Nederlandse bioscopen.

De prijs voor ‘Beste Acteur’ ging naar Brendan Gleeson voor zijn rol in ‘Calvary’. Gugu Mbatha-Raw werd gekozen tot ‘Beste Actrice’ voor haar rol in ‘Belle’. De prijs voor ‘Beste Regisseur’ ging naar Yann Demange, voor de Noord-Ierse thriller ’71.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/live/entertainment-arts-30327737

Lees ook:James McAvoy wint Schotse Bafta
Lees ook:Brits succes bij Golden Globes
Lees ook:Britse regiseur Danny Boyle pakt 8 Oscars met ‘Slumdog Millionaire’
Lees ook:Emma Thompson krijgt Bifa Award
Lees ook:Benedict Cumberbatch wordt vader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>