Werknemers Lidl Wales mogen weer Welsh spreken

De Duitse supermarktketen Lidl is in opspraak gekomen omdat de directie in een verklaring had laten weten dat alle werknemers van het bedrijf verplicht Engels zouden moeten praten. Na protesten van zowel werknemers als de Welsh Language Society, heeft Lidle inmiddels laten weten dat werknemers met klanten mogen praten in de taal waarin zij worden aangesproken.

Eerder vorige week had Lidl nog laten weten dat werknemers uitsluitend Engels mochten praten tegen klanten, ook al is Engels niet de voertaal in bepaalde regio’s. De supermarktketen heeft bakzeil moeten halen na hevige protesten van werknemers en diverse belangenorganisaties. In een verklaring zegt Lidl: ‘We zullen nooit het gebruik van het Welsh bij Lidl verbieden. Ook zullen we het onze medewerkers niet verbieden om Welsh onder elkaar te spreken.’ Het bedrijf zegt te begrijpen dat er in bepaalde regio’s van het land nu eenmaal een andere taal wordt gesproken dan het Engels.

Onlangs nog werd het twee Poolse werknemers van Lidl in Schotland verboden om tijdens hun theepauze Pools met elkaar te spreken. Dit zorgde voor furieuze reacties onder het personeel. Het lijkt er nu op dat Lidl eindelijk door heeft dat er in de verschillende delen van Groot-Brittannië nu eenmaal een andere taal wordt gesproken en dat mensen het prettig vinden om ook in die taal aangesproken te worden.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-wales-29976134

Lees ook:Vliegtuigcrash nieuwste bedrijfsuitje?
Lees ook:Going Dutch: het Nederlandse pensioenstelsel naar Engeland
Lees ook:Personeel naar huis bij Corus in Wales
Lees ook:Grote staking in Groot-Brittannië
Lees ook:YOLO, en andere nieuwe woorden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>