Rookverbod op Trafalgar Square?

De Health Commission van Londen heeft opgeroepen tot een rookverbod op verschillende openbare plaatsen in Londen waaronder Trafalgar Square en de Royal Parks. Maar of iedereen daar nu zo blij mee is…

Het rookverbod wordt gesteund door de Chief Medical Officer van Engeland, professor Sally Davies. Zij zegt: ‘Ik ben blij met elke maatregel die niet alleen het actieve roken terugdringt maar er ook voor zorgt dat kinderen niet het slechte voorbeeld van volwassenen krijgen.’ Simon Clark van rokersvereniging ‘Forest’ laat echter weten dat een rookverbod in openbare parken en op pleinen in de stad te gek voor woorden is: ‘Er bestaat alleen een gezondheidsrisico voor de roker zelf en niet voor anderen. En als je er niet tegen kunt, dan loop je maar gewoon weg.’

Als de plannen van de Health Commission doorgaan, dan volgt Londen het voorbeeld van New York, waar in 2011 een rookverbod werd afgekondigd in Central Park en alle andere parken en ook stranden van de stad. De uitvoering van het rookverbod, uitgesmeerd over vijf jaar, zal de stad naar verwachting 6,5 miljoen pond gaan kosten.

Zie ook: http://www.theguardian.com/society/2014/oct/15/boris-johnson-advised-ban-london-parks

Lees ook:225 miljoen voor renovatie dierentuin
Lees ook:Citytrip Liverpool
Lees ook:Nederlands concept fietsenstalling verovert Engeland
Lees ook:Smithsonian museum overweegt dependance in Londen
Lees ook:Susan Boyle te zien op ‘West End’ in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>