Citytrip Liverpool

Laten we wel zijn, de gemiddelde toerist zal bij een citytrip naar Engeland hoogstwaarschijnlijk voor Londen of misschien zelfs Edinburgh kiezen, maar dan houdt het ook wel op. Toch is het de moeite waard om eens verder te kijken en te kiezen voor een heel andere en misschien wat minder voor de hand liggende stad. Een stad die de laatste jaren is uitgegroeid tot meest populaire stad van Engeland ná Londen, namelijk… Liverpool.

Bij de meeste mensen zal deze havenstad in het noordwesten van Engeland beelden oproepen van regen, grijze wolkenluchten, luchtvervuiling, werkloosheid en armoede. Hoe anders is de werkelijkheid. Natuurlijk regent het er wel eens, dit is per slot van rekening Engeland. En natuurlijk is er werkloosheid, maar waar is dat niet het geval in deze tijd van crisis?

In werkelijkheid heeft Liverpool niks van het grauwe sombere imago waar het om bekend staat. Sinds de jaren negentig maakt de stad een ware culturele en architectonische revolutie door, waarvan het eind nog lang niet in zicht is. Met ruim achthonderd jaar maritieme geschiedenis en meer gebouwen op de Britse monumentenlijst dan elke andere stad buiten Londen dan ook, heeft Liverpool zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de populairste Britse steden. Het is een waar paradijs voor de shopaholic, er zijn musea te over en als je van sport houdt dan zit je hier ook wel goed met twee professionele voetbalclubs, golfbanen en een wereldberoemde paardenracebaan (Aintree).

Liverpool is zo’n stad die totaal niet overeenkomt met het stereotype beeld dat vele toeristen er van hebben. Ga er eens heen en ontdek het zelf.

Lees ook:Stedentip – Liverpool
Lees ook:Dure huizen verdrijven dertigers uit Londen
Lees ook:Reuzen in Liverpool
Lees ook:Liverpool maatje te groot voor Manchester United
Lees ook:Schotse onafhankelijkheid: Britse nucleaire vloot moet verkassen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>