Smithsonian museum overweegt dependance in Londen

Het beroemde Amerikaanse museum Smithsonian overweegt om een dependance te openen in Londen. Het grootste museum en onderzoeksinstituut ter wereld heeft als locatie het Queen Elizabeth Olympic Park op het oog.

 Het Smithsonian is gevraagd om een grote tentoonstelling samen te stellen met voorwerpen afkomstig uit zijn negentien musea. De focus op de tentoonstelling in Londen zal komen te liggen op de Amerikaanse geschiedenis en de bijdragen van het land aan de wetenschap. Het nieuwe centrum waar de tentoonstellingsruimte zal worden gevestigd krijgt de naam Olympicopolis. Ook beroemde Britse instellingen zullen er een dependance openen, zoals het Victoria and Albert Museum, de University of the Arts London en de Sadler’s Wells balletgroep. Daarnaast is ook de University College of London van plan er een nieuwe campus te openen.

Als de plannen doorgaan dan zal het in de eerste keer in de 168-jarige geschiedenis van het Smithsonian zijn dat het museum een langdurige tentoonstelling opent buiten de Verenigde Staten.

Zie ook: http://www.si.edu/

Lees ook:Hotel Oliver in Londen
Lees ook:Eerste 007-museum ter wereld geopend
Lees ook:Henry VIII Dressed to Kill tentoonstelling in Tower of London
Lees ook:Charles Dickens museum Londen
Lees ook:Museumtip – Het Cole Dierkunde-museum in Reading

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>