Loten om de Magna Carta te kunnen zien

Vanaf vandaag is het voor Britse onderdanen mogelijk mee te doen aan een loterij waarin kaartjes te winnen zijn voor een speciale bezichtiging van de Magna Carta in de British Library in Londen. Mensen kunnen zich nog tot eind van de maand inschrijven.

De vier nog bestaande exemplaren van de originele Magna Carta worden op 3 februari 2015 tentoongesteld om de 800e verjaardag van het document te vieren. Slechts 1215 personen kunnen hierbij aanwezig zijn. De Magna Carta wordt gezien als een van de fundamenten van de Britse grondwet.

Naast de twee exemplaren van de British Library worden ook twee andere exemplaren tentoongesteld die normaal gesproken worden bewaard in de cathedralen van Lincoln en Salisbury. De Magna Carta stamt uit 1215 en werd uitgegeven door King John in een poging de politieke crisis die op dat moment gaande was af te wenden. De Magna Carta is van grote historische waarde en geldt als het document dat diende als voorbeeld voor de Amerikaanse grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Magna_Carta

Lees ook:Magna Carta – De Britse grondwet
Lees ook:The Bodleian Library in Oxford
Lees ook:Spectaculair Hallloweenfestival in King’s Lynn
Lees ook:Premier Brown verantwoordelijk Brits faillissement
Lees ook:Britse geschiedenis in 20 dagjes uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>