Broadmoor psychiatrisch ziekenhuis opent de deuren

Heb je altijd al een een kijkje willen nemen in de gevangenis waar de Yorshire Ripper en de beruchte Engelse gangster Ronnie Kray opgesloten hebben gezeten? Broadmoor Psychiatric Hospital in Berkshire heeft voor een tweedelige ITV-documentaire de deuren geopend om de kijker een blik te gunnen achter de schermen van de instelling.

Voor de eerste keer in het honderdvijftigjarig bestaan van Broadmoor laat het psychiatrisch ziekenhuis zien hoe het er binnen aan toe gaat. In het programma is te zien hoe moordenaars, verkrachters, brandstichters, etc. worden begeleid door psychiaters en therapeuten. De patiënten, zoals ze worden genoemd, volgen onder meer workshops en cursussen.

Er zitten zo’n 240 patiënten in Broadmoor die een gemiddelde straf uitzitten van vijf tot zes jaar. Dr Amlan Basu, de klinisch  directeur van de instelling zegt in het programma: ‘De patiënten hier hebben vaak afschuwelijke misdaden begaan, maar het zijn vaak zelf ook slachtoffers.’

De eerste aflevering van Broadmoor wordt vanavond uitgezonden op ITV om 10 uur Nederlandse tijd.

Zie ook: http://www.wlmht.nhs.uk/bm/broadmoor-hospital/

 

Lees ook:Gegevens van ruim 37.000 patienten zoekgeraakt
Lees ook:Downton Abbey: seizoen vijf is begonnen
Lees ook:Eilandbewoners moeten jaar op tandarts wachten
Lees ook:Personeel krijgt ‘botoxverlof’ van baas
Lees ook:Top Gear moet van BBC goedkopere auto’s testen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>