Eilandbewoners moeten jaar op tandarts wachten

Wonen op een afgelegen eiland brengt natuurlijk ongemakken met zich mee. Je hebt niet alles voorhanden en je weet dat je niet zo maar even naar de supermarkt kunt. Maar wat als je last hebt van je gebit en te horen krijgt dat als een basisvoorziening als de tandarts pas over een jaar weer op bezoek komt?

De bewoners van de afgelegen Schotse eilanden Islay en Jura hebben pech want hun vaste tandarts is een jaar geleden met pensioen gegaan en zijn vervanger is een parttimer die slechts af en toe op de eilanden komt. Bovendien geeft hij ook nog eens voorrang aan kinderen en mensen met acute pijn zodat de halfjaarlijkse controles er een beetje bij inschieten.

 Het vermoeden bestaat dat de slechte faciliteiten op tandheelkundig gebied op de eilanden er de oorzaak van zijn dat de fulltime vacature voor tandarts maar niet kan worden vervuld. De wachtkamer voor de patiënten is hun eigen auto en de tandartsenpraktijk is een cabine op de parkeerplaats van het plaatselijke ziekenhuis. Eilandbewoners die op controle willen moeten naar het vaste land, maar dan ben je wel zo’n vijf uur onderweg. De NHS heeft toegegeven dat de faciliteiten op de eilanden wel aan enige verbetering toe zijn en probeert nu ruimte te vinden voor de tandartsenpraktijk in het ziekenhuis.

Ondertussen staat er ook nog een vacature open voor een huisarts op Islay en probeert de NHS ook nog vijftien vacatures voor huisartsen te vervullen in andere afgelegen gebieden. Maar ondanks alle inspanningen lijken weinig artsen en tandartsen trek te hebben in een verhuizing naar dergelijke afgelegen streken.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-scotland-highlands-islands-29953606

Lees ook:Bunker in de Theems te koop
Lees ook:Blackpool Airport definitief gesloten
Lees ook:Dingen die je moet doen tijdens vakantie in de UK
Lees ook:Britse minister voert pornofilms op als onkosten
Lees ook:Middeleeuws Penzance in Cornwall

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>