Vice-premier Clegg roept op tot boycot WK Rusland

De Britse vice-premier Nick Clegg heeft opgeroepen tot een boycot van het WK voetbal in Rusland in 2018. De liberaaldemocraat Clegg zegt dat het ‘ondenkbaar’ is dat het land het toernooi gewoon mag organiseren als het zich blijft gedragen zoals het momenteel doet.

Premier Cameron is wat voorzichtiger dan zijn coalitiegenoot Clegg. Downing Street laat weten dat ‘de premier niet van mening is dat er meteen om een boycot moet worden geroepen, maar vind het ook niet gek dat, gezien het gedrag van de Russen, mensen de mogelijkheid wel ter sprake brengen.’

Enkele Duitse politici hebben de FIFA afgelopen week al opgeroepen om na te denken over een ander land waar het WK van 2018 zou kunnen worden gehouden. Zij deden dit na aanleiding van de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines en de reactie van Rusland hierop.

Nick Clegg vertelde in de Engelse krant ‘Sunday Times’ dat hij van mening is dat het een ‘zeer krachtige politieke en symbolische sanctie’ zou zijn om Rusland zo een belangrijk sportevenement af te nemen. Hij zegt verder dat het niet zo kan zijn dat Poetin maar door kan blijven gaan met het tarten van de internationale gemeenschap en het proberen te destabiliseren van een buurland en als beloning een van de grootste sporttoernooien ter wereld mag organiseren.

De FIFA wijst een boycot echter resoluut van de hand.

Zie ook: http://www.theguardian.com/politics/2014/jul/27/david-cameron-russia-2018-world-cup-ukraine

 

Lees ook:Engeland kandidaat voor organisatie WK voetbal 2018
Lees ook:Labour niet blij met Tony Blair
Lees ook:Holocaust-ontkennende bisschop biedt excuses aan
Lees ook:Commonwealth Games 2014 in Glasgow
Lees ook:Einde aan bankierbonussen in Groot-Brittannie?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>