U2 lanceert nieuwste album op dak BBC gebouw

LONDEN, vrijdagLonden stond even perplex toen plotseling vrijwel uit het niets om even voor zeven vanavond U2 het balkon van het Radio BBC-gebouw aan Portland Street beklom voor een gratis concert. De Ieren brachten vandaag hun twaalfde studioplaat No Line On The Horizon uit en wilden dat groots vieren.

Kijk uit voor kleine mannen met grote plannen, zingt Bono met zijn 1,69 meter al op de nieuwe plaat. De uitvoering van zijn grote plan kon vanavond weinig beter, want zonder ook maar één aankondiging stond Regent Street, grenzend aan Portland Street, bomvol nieuwsgierigen. De politie probeerde wanhopig de trottoirs nog enigszins toegankelijk te houden, maar de toeloop was al snel te groot.

De band beklom het balkon even nadat de politie de weg had vrijgegeven voor de ruim vijfduizend joelende fans. Na Londen uitvoerig te hebben bedankt voor het mogelijk maken van zijn stunt zetten Bono, Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. daverend hun nieuwe single Get On Your Boots In. Het echte U2-geluid klonk pas een nummer later: Magnificent wordt namelijk gestuwd door het jankende gitaargeluid waarmee U2 groot werd.

Het dankbare publiek kreeg van de al even dankbare band ook nog Vertigo en Beautiful Day cadeau, daarna was het speelkwartier weer voorbij. Eerder op de dag speelde U2 al voor 250 prijswinnaars en journalisten in het theater van Radio BBC. Een verslag van deze dag volgt in de krant van maandag.

Bron: Telegraaf

Lees ook:U2 speelt als vanouds Amsterdam Arena plat
Lees ook:U2 blij met Koninklijke aandacht
Lees ook:Sterren nemen Beach Boys nummer op voor BBC Music
Lees ook:Muzieknieuws kort
Lees ook:Gaat de Nobelprijs voor de Vrede naar Bono?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>