Ook Nederlands schip helpt zoeken naar zwarte dozen Airbus

Een zeesleper van de Rotterdamse firma Fairmount Marine is gaan helpen bij het vinden van de zwarte dozen met vluchtgegevens van de verongelukte Air France Airbus in de Atlantische Oceaan. Vlucht AF447 verdween op 1 juni boven de Atlantische Oceaan van de radar en bleek te zijn neergestort. Tot nu toe zijn wat onderdelen en 50 lichamen geborgen, maar de zoektocht naar de zwarte dozen gaat onvermindert voort. De vluchtgegevens zijn van vitaal belang om de oorzaak en schuldvraag van de crash vast te kunnen stellen.

 

 

 

Fairmount Marine is vereerd met de opdracht. Hoewel het een trieste zaak is zijn we toch blij dat wij als Nederlands bedrijf ons steentje bij kunnen dragen om een helpende hand te bieden waar nodig.Aldus directeur Alber de Heer. De zeesleper van Fairmount Marine zal een speciaal zoekapparaat voorttrekken om hopelijk signalen op te kunnen pikken van de zwarte dozen.

Onder de 228 inzittenden waren ook 2 Nederlanders en enkele Britten.

Bron: ad.nl

Lees ook:Franse onderzeeër start zoeken naar Air France vliegtuig
Lees ook:Opnieuw lichamen geborgen van Airbus
Lees ook:Tijd dringt voor vinden zwarte dozen Airbus
Lees ook:Staartstuk van Air France toestel geborgen
Lees ook:Filmpje: miniduikboot Nautile

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>