Balmoral Castle

Balmoral Castle is een zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Het ligt bij Aberdeen in de Schotse Hooglanden.

Het landgoed was van Koning Robert II (1371–1390), die er jaagde. In 1390 bouwde Sir William Drummond er een huis. Zijn erfgenamen verkochten het landgoed in de 15de eeuw aan Alexander Gordon, de 3de graaf van Huntly. De familie verkocht in 1662 het landgoed aan de Farquharsons of Invery, die het in 1798 doorverkochten aan de 2de graaf van Fife.

Foto: via Flickr.com

Prins Albert en zijn echtgenote Koningin Victoria huurden in 1848 het landgoed en kochten het in 1852. Tot 1856 werd er grondig verbouwd en aangebouwd. Het is nog steeds familiebezit.

Tegenwoordig beslaat het totale landgoed meer dan 260 km² en heeft het 50 werknemers in dienst. Een deel van het kasteel en de tuinen zijn opengesteld voor het publiek van eind maart tot eind juli. De koninklijke familie verblijft er in augustus.

Bron: wikipedia,

Interessante site(s):

www.balmoralcastle.com

uk.allepaginas

Lees ook:Aanslag op Nederlandse koninklijke familie in Apeldoorn
Lees ook:Engelse Koninklijke familie wil kopietje van film Brüno
Lees ook:Blaise Castle
Lees ook:Zeven doden bij aanslag op Nederlandse Koninklijke familie
Lees ook:Koningin gaat zelf weer groente kweken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>