Voorlopers Monty Python ontdekt

ITV heeft in haar archieven twee verloren gewaande afleveringen ontdekt van de voorloper van het immens populaire tv-programma Monty Python. Beide afleveringen dateren uit 1967.

‘At Last The 1948 Show’, met in de hoofdrollen o.a. John Cleese, Graham Chapman en Tim Brooke-Taylor, was een programma dat van zeer grote invloed was op de Britse comedy vanaf eind jaren zestig. Het programma leidde uiteindelijk ook tot het ontstaan van Monty Python. De twee afleveringen werden ontdekt toen men bij ITV de collectie van de beroemde Britse journalist Sir David Frost aan het nakijken was. Frost was executive producer van het programma.

 Acteur Tim Brooke-Taylor, die de afleveringen inmiddels heeft gezien, laat weten zeer verheugd te zijn met de vondst. Op 7 december zullen de twee afleveringen voor het eerst sinds de oorspronkelijke uitzending te zien zijn tijdens ‘Missing Believed Wiped’, een jaarlijkse gebeurtenis waarbij herontdekte tv-programma’s opnieuw worden uitgezonden. John Cleese zal hierbij aanwezig zijn.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-29722866

 

Lees ook:Ere-Bafta voor Monty Pythonleden
Lees ook:Monty python klassieker na verbod van 30 jaar alsnog in premiere
Lees ook:Sexier Countryfile scoort beter
Lees ook:Amy Winehouse zorgt weer voor rel in Engeland
Lees ook:Gaat Michael Caine met pensioen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>