Actieve rondreis door Wales

WALES – Voor wie een actieve groepsreis wil doen in een prachtige omgeving moet echt eens naar Wales gaan. In Wales gaan schitterende natuur en historie prima samen en biedt vertier voor jong en oud. Hierna is een rondreis van acht dagen beschreven die zeer de moeite waard is om te doen.

Dag 1 Nederland – Caerphilly (731 km)

Vlucht vanaf Nederland naar Cardiff in Wales. Vervolgens per auto door naar Caerphilly waar twee overnachtingen op de camping zullen verblijven. Kennismaking met de groep en opzetten van de tent.

Dag 2 Caerphilly

Caerphilly is een prachtig typisch Welshe stad, die temidden van de bruisende hoofdstad Cardiff en het Nationaal Park Brecon Beacon, één van de grotere Nationale Parken die Wales rijk is, is gelegen. Aangezien we het Brecon Beacon park aan het einde van deze reis aandoen, kunnen we vandaag Cardiff ingaan. Cardiff is de grootste stad van Wales en is dan ook tevens de hoofdstad van het gebied. De stad biedt zowel culturele attracties als alle faciliteiten van een moderne winkelstad. In de nabijheid van Cardiff vind je een prachtige haven en het kasteel van Caerphilly. Dit kasteel, waarvan de bouw begon in 1268, is één van de grootste kastelen in Europa en werkelijk indrukwekkend. Zeer zeker een bezoekje waard! We verblijven vanavond weer op de camping bij Caerphilly.

Dag 3 Caerphilly – Pembroke (159 km)

Met de auto in de richting van Pembroke. Wales heeft absoluut een prachtige kust en we nemen vandaag dan ook rustig de tijd om deze te ontdekken. Het Pembrokeshire Coast Nationaal Park is één van de drie Nationale Parken die Wales rijk is en tevens het enige Nationale Park aan de kust in Groot-Brittannië. Het bestaat voornamelijk uit prachtige gouden stranden, ruwe kliffen en prachtige bergachtige gebieden. Het park is habitat voor verschillende zeldzame plant- en diersoorten en is mede hierdoor zeer geschikt voor natuurliefhebbers. De fascinerende geschiedenis is nog steeds te voelen en te zien aan de verschillende tomben, Keltische kruisen, kastelen en kerken. Met ongeveer 1000 kilometer aan wandelpaden is dit de ideale manier om het park te ontdekken. We verblijven ‘s avonds op de camping bij Pembroke.

Dag 4 Pembroke – St. Davids (50 km)

Vandaag verlaten we Prembroke en rijden we verder in Oostelijke richting. St. Davids is het kleinste stadje van het Verenigd Koninkrijk en erg leuk om te bezoeken. Het zijn maar weinig kilometers die we vandaag rijden, dus we hebben onderweg alle tijd om van de omgeving te genieten! We slapen op een camping aan de rotskusten, vanuit je tent heb je een prachtig uitzicht over de zee. Deze dag heb je heerlijk de tijd om de kust te verkennen of een ontspannende wandeling te maken in het Prembrokeshire Coast National Park.

Dag 5 St. Davids

Vandaag is de fantastische sport Coasteering onze hoofdactiviteit. Dit fenomeen is precies op deze plek ontstaan en het bedrijf onder wiens leiding we dit gaan doen heeft er patent op. Maar wat is het precies?! Het is een combinatie van zwemmen, klimmen en actief wandelen langs de kust; terwijl je over de rotsige kust van Pembrokeshire loopt, probeer je de golven te ontwijken om zo te blijven staan en je verder een weg te banen langs de kust. Verschillende stukjes dienen gezwommen te worden. Uiteraard wordt deze activiteit veilig uitgevoerd, onder leiding van een professionele begeleider.

Dag 6 St. David – Llangorse (170 km)

Om bij een ander uniek stukje van Wales te komen, rijden we vandaag weer richting het Nationaal Park Brecon Beacon. Vandaag is in principe een vrije dag die we op verschillende manieren kunnen invullen. We zullen dit echter met de groep bespreken op de desbetreffende dag, zodat we ook deze dag onvergetelijk kunnen maken. ‘s Avonds zetten we op de camping bij Llangorse onze tent op voor de aankomende twee nachten.

Dag 7 Llangorse

Aan de rand van het prachtige Brecon Beacon worden we wakker op de camping bij Llangorse. In oktober 2005 heeft dit park wereldwijde herkenning gekregen door opgenomen te worden als vierentwintigste Geoparks deelnemer, een wereldwijd netwerk opgezet door UNESCO. Het is het eerste park in Wales, alsmede het eerste park van Groot-Brittannië, dat deze status toegewezen kreeg. Het nieuwe park dat de naam Forest Fawr, “het grote bos”, heeft gekregen, herbergt een paar van de meest interessante natuurlijke en hand gemaakte attracties van Wales. De attracties zijn onder andere het adembenemende Carreg Cennen Castle, the Black Mountain en de hoogste berg van het park Pen y Fan.

Dag 8 Llangorse – Cardiff – Amsterdam

Afsluiting van de reis en vlucht terug van Cardiff naar Amsterdam.

Bron: website nosun reizen

Lees ook:Spectaculair kamperen in Brecon Beacons National Park in Wales
Lees ook:Cardiff Castle
Lees ook:Asiel in Cardiff serveert kerstdiner voor honden
Lees ook:Camping Lower Treave in Cornwall
Lees ook:St Fagans National History Museum in Cardiff

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>