St Fagans National History Museum in Cardiff

CARDIFF – Mijn tip voor deze week is het St. Fagans National History Museum bij Cardiff. Dit museum biedt een hoop vertier voor het hele gezin tijdens een heerlijk dagje uit in Cardiff. Het St. Fagans National History Museum is de grootste attractie in Wales en een van de populairste openluchtmusea van Europa.

De tour begint bij een Keltisch dorp uit de ijzertijd en voert je tot aan een futuristische woning waar eco-vriendelijk gewoond kan worden. Op doordeweekse dagen kan het nogal druk zijn met rondlopende schoolklassen en als je de kans hebt raad ik je aan om in het weekeinde te gaan.

Op het, 16 hectare grote,  terrein staan onder andere een water aangedreven korenmolen en arbeidershuisjes waar de mensen in woonden die in de kolenmijnen werkten. Verscholen op het landgoed ligt ook het kasteel dat uit de zestiende eeuw dateert en door Lord Robert Windsor aan het National Museum Wales is geschonken in 1946. De kamers zijn nog precies zo ingericht als in de tijd dat Lord Windsor er woonde.

Openingstijden en prijzen

Het museum is dagelijks geopend tussen 10:00 en 17:00 uur en de toegang is gratis.

Reisadvies

Kijk voor reisaanbiedingen naar Cardiff op de site.

Links

officiële website Cardiff

Lees ook:Cardiff Castle
Lees ook:Blaise Castle
Lees ook:Flint Castle in Wales
Lees ook:Kirby Muxloe Castle
Lees ook:Bodiam Castle in Robertsbridge, Sussex

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>