FIA onderzoek naar misleiding door McLaren

WOKING – De FIA gaat een officieel onderzoek instellen naar het McLaren team omtrent de gebeurtenissen tijdens de GP van Melbourne. Tijdens die race maakte Lewis Hamilton een ongeldige inhaalmanouvre en werd hij later uit de uitslag geschrapt. Hamilton gaf zijn fout later toe en excuseerde zich publiekelijk. Later verklaarde Hamilton dat hij was geinstrueerd door de directeur sport van McLaren, Dave Ryan, om misleidende informatie te verstrekken aan de officials van de FIA. McLaren heeft Ryan op non-actief gezet en hiermee lijkt een einde te zijn gekomen aan de 35-jarige loopbaan bij McLaren voor Ryan. De verwachting is dat het FIA-onderzoek enige tijd in beslag gaat nemen en geen gevolgen zal hebben voor de komende race, maar bij McLaren ligt de vorige FIA-zaak nog vers in het geheugen.

In 2007 werd McLaren na een FIA-onderzoekschuldig bevonden aan spionage bij Ferrari en kreeg McLaren een boete opgelegd van 67 miljoen pond en werden ze uit het constructeurskampioenschap geschrapt.

Bron: bbc news

Lees ook:Snelheidsproblemen bij McLaren
Lees ook:Ryan Air schrapt vluchten op Manchester
Lees ook:Lewis Hamilton snelste bij eerste test in Bahrein
Lees ook:Ron Dennis neemt afscheid bij McLaren
Lees ook:Hamilton moet zijn punten inleveren na incident

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>