Vrachtwagen valt bijna uit varende veerboot

Een vrachtwagen geladen is tijdens de vaart van Schotland naar Noord-Ierland bijna van een veerboot gevallen. De truck ramde de achterdeur van het schip en rolde een stuk naar buiten toen de deur bezweek. Vervolgens bleef de truck half buiten de boot hangen. De veerboot is weer terug gevaren naar de Schotse haven Stanraer.

Niemand raakte gewond en de bemanning van de veerboot wist het schip snel te stabiliseren. Het is nog niet bekend waarom de vrachtauto is losgeschoten. Eenmaal teruggekomen in de haven moest de veerboot eerst van de vrachtwagen worden ontdaan alvorens de veerboot kon aanmeren. Dit had tot gevolg dat de opvarenden de nacht op de veerboot in de haven moesten doorbrengen. Een kraan uit Noord-Engeland moest er aan te pas komen om de vrachtwagen van boord te tillen.
De Schotse autoriteiten hadden gedurende de terugvaart een reddingsschip naast de veerboot varen. Volgens een woordvoerder van Stena Line was het gat zo’n tien meter boven de waterlijn. Volgens de Schotse politie was de lading nog in tact en is er niets in zee gelekt.

Bron: bbc news

Lees ook:Muiterij op Brits cruiseschip
Lees ook:1 dode en 150 zieken op Brits cruiseschip
Lees ook:Eerste passagiers verlaten besmet cruiseschip
Lees ook:Laura Dekker was al eerder door Britten tegengehouden
Lees ook:Millieuvervuilend Frans vliegdekschip wordt in Engeland gesloopt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>