Laura Dekker was al eerder door Britten tegengehouden

AMSTERDAM – De 13-jarige Laura Dekker, die alleen rond de wereld wil zeilen, is dit voorjaar al door de Britten tegengehouden toen zo meldt de telegraaf.

Laura Dekker was in het voorjaar vanuit Nederland naar Engeland gezeild en de autoriteiten daar vonden het onverantwoord om haar alleen terug te laten zeilen en waarschuwden de vader van het meisje. Toen deze in eerste instantie niet naar Engeland wilde komen om Laura te begeleiden op haar terugtocht werd Laura in een kindertehuis geplaatst.

Toen vader Dick zijn dochter had meegerkregen uit het kindertehuis heeft hij haar, ondanks de bezwaren van de Britse autoriteiten, toch alleen naar Nederland laten zeilen. Volgens de advocaat van de familie was dit niet strafbaar.

Jeugdzorg

De Britse autoriteiten schakelden het Bureau Jeugdzorg en de Nederlandse politie in. Ook in Nederland is Laura al eens tegengehouden door de autoriteiten toen zij alleen op het ijsselmeer zeilde.

Lees ook:Britse jongen (17) zet nieuw record solo-zeilen
Lees ook:Vandaag debat in Kamer over Britse uitzetting Geert Wilders
Lees ook:Peuter verdronken terwijl vader zijn maƮtresse kuste
Lees ook:Britse regering onder vuur na uitzetting Geert Wilders
Lees ook:Engeland kandidaat voor organisatie WK voetbal 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Laura Dekker was al eerder door Britten tegengehouden

  1. jeroen

    Betutteling is dus blijkbaar overal. Als je een beetje kan zeezeilen dan is een oversteek van Engeland naar Nederland minder riskant dan het oversteken van een gemiddeld zebrapad in Amsterdam. Het grootste gevaar dat Laura loopt is van bemoeials in de havens die ze aandoet, niet van de oceaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>