Britse bisschop en Holocaust-ontkenner Williamson wacht uitzetting

De Britse bisschop en Holocaust-ontkenner Richard Williamson heeft van de Argentijnse regering tien dagen gekregen om het land te verlaten. Als hij over tien dagen nog niet is vertrokken wordt hij het land uitgezet. Er is veel ophef geweest over de rehabilitatie van Richard Williamson door paus Benedictus XVL en deze rehabilitatie werd door velen als ‘onhandig’ omschreven. Dit neemt niet weg dat vrijwel iedereen in de katholieke kerk de ontkenning van de Holocaust door bisschop Williamson afwijst.

De Argentijnse regering noemt de opvattingen van Williamson antisemitische en beledigen en daarnaast zou ook zijn verblijfsvergunning niet in orde zijn. Williams woont sinds 2003 in Argentinië. Bisschop Williamson werd onlangs ontslagen als leider  van het uiterst behoudende priesterbroederschap Pius X.

Bisschop Williamson heeft herhaaldelijk ontkent dat er gaskamers bestonden en steeds beweert dat hiervoor geen bewijzen zijn en ook zijn er volgens hem geen zes miljoen, maar 200.000 tot 300.000 Joden omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bron: Elsevier

Lees ook:Omstreden bisschop naar Londen
Lees ook:Holocaust-ontkenner Williamson verlaat Argentinië
Lees ook:Holocaust-ontkennende bisschop biedt excuses aan
Lees ook:Church of England benoemt eerste vrouwelijke bisschop
Lees ook:Vandaag debat in Kamer over Britse uitzetting Geert Wilders

1 Reacties // Reageer

One thought on “Britse bisschop en Holocaust-ontkenner Williamson wacht uitzetting

  1. henk

    waarom 10 dagen wachten schop hem direct het land uit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>