Angst voor tandarts leidde tot dood 8-jarig meisje

De 8-jarige Sophie Waller uit St. Dennis, Cornwall, overleed in december 2005 aan de gevolgen van uithongering en uitdroging nadat zij al geruime tijd weigerde te eten en te drinken. Nadat in het ziekenhuis 8 tanden operatief waren verwijderd genazen de wonden maar niet omdat ze bleef weigeren te eten, drinken en zelfs praatte ze niet.

In het ziekenhuis kreeg Sophie Waller wel voeding toegediend, maar op 17 november werd ze uit het ziekenhuis ontslagen omdat men dacht dat ze voldoende was hersteld en de indruk wekte dat ze er zelf weer bovenop zou komen. Op 21 november was ze officieel genezen verklaard nadat ook de psychologen een positief advies hadden gegeven.

Omdat de medische gegevens naar een verkeerd adres waren gestuurd vond er verder geen opvolging plaats en heeft er geen arts meer naar Sophie Waller gekeken en werd ze op 2 december dood gevonden in haar bed.

Ze had totaal 11 kg gewicht verloren in de maand voorafgaang aan haar dood.

Er is een diepgaand onderzoek ingesteld en hierop zijn de procedures gewijzigd, maar dat veranderd niets aan het feit dat dit niet had mogen gebeuren.

Bron: bbc news

Lees ook:Michael Jackson overleden
Lees ook:Kleine overlevingskans in ziekenhuis Stafford
Lees ook:Vrouw vindt bloedzuiger in neus
Lees ook:Kinderen vinden baby in plastic tas
Lees ook:Gegevens van ruim 37.000 patienten zoekgeraakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>