Geert Wilders niet welkom in Engeland

DEN HAAG -  Geert Wilders is de toegang tot Groot-Brittannië ontzegd. De PVV-voorman was door een lid van het Britse Hogerhuis uitgenodigd om donderdag Fitna in het parlement te vertonen, maar heeft vandaag van de Britse ambassade een brief ontvangen waarin hem de toegang tot het Verenigd Koninkrijk wordt ontzegd.

 

 

 

“Groot Brittannië offert de vrijheid van meningsuiting op,” aldus Wilders. “Zoiets verwacht je in Saoedi Arabië, maar niet in Groot Brittannië. Ik vind deze laffe opstelling van de Britse regering echt heel erg. Ik ben gewoon uitgenodigd door een Brits parlementslid.”

Fitna is inmiddels in een aantal landen vertoond, waaronder Israël. Volgende week is de film te zien in het Italiaanse parlement en over enkele weken in de Verenigde Staten. Wilders weet nog niet of hij zich bij deze gang van zaken neer zal leggen.

“Ik overweeg sterk de proef op de som te nemen en gewoon het vliegtuig te nemen. Dan zie ik wel wat er gebeurt. Maar ik hou daar nog wel een slag om de arm over omdat ik eerst wil uitzoeken wat de procedures zijn.”

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft dinsdag de Britse regering duidelijk gemaakt dat Nederland het betreurt dat fractievoorzitter Geert Wilders van de PVV Groot-Brittannië niet in mag.

Verhagen besprak met zijn Britse ambtgenoot David Miliband telefonisch zijn ongenoegen over het feit dat een Nederlandse parlementariër niet naar een ander EU-land kan reizen met zijn Britse ambtgenoot David Miliband.

Wilders was door een lid van het Britse Hogerhuis uitgenodigd de film Fitna in het parlement te vertonen. „Of dat moet kunnen is een beslissing van het Britse Hogerhuis,” aldus minister Verhagen. „Maar dat een Nederlandse parlementariër de toegang tot een ander EU-land wordt geweigerd is zeer betreurenswaardig.”

 

Lees het hele verhaal hier

 

Bron: Telegraaf

 

Lees ook:Ambassadeur helpt Wilders Engeland in
Lees ook:Wilders stapt toch op het vliegtuig naar Groot-Brittannië
Lees ook:Geert Wilders op Schiphol voor vlucht naar Engeland
Lees ook:Geert Wilders roept Balkenende op om in actie te komen tegen Engelse uitzetting
Lees ook:Gert Wilders onterecht toegang geweigerd

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geert Wilders niet welkom in Engeland

  1. Milli Wouters

    Ik betreur diep dat onze parlementariers van allochtone afkomst het belangrijker vinden zich toch vooral loyaal aan Nederland en haar wetten te bewijzen dan op te komen voor de eigen allochtone achterbam. Het zou nu een prachtig moment zijn om in het parlement te gaan roepen dat de Bijbel een fascistisch boek is, dat kruizen moeten worden verboden, dat dominees die haat en verdoemenis prediken het zwijgen moet worden opgelegd en dat de toegang van Christenen tot de gezondheidszorg moet worden beperkt. Immers, parlementariers hebben absolute vrijheid van meningsuiting! Zou hen de toegang tot het VK worden geweigerd? Absoluut. Zou Wilders dat prachtig en gepast vinden? Absoluut. Erger nog: zouden deze allochtone volksvertegenwoordigers worden vervolgd wegens hun fundamentalisme, ontdaan van hun Nederlandse nationaliteit en uitgezet?

    Wat onze ernstig hypocriete leiders bedoelen met hun protesten over vrijheid van meningsuiting is dat AUTOCHTONEN die moeten kunnen genieten. In hun protest tegen de Britse regering schuilt dus ernstig racisme. In het VK mag geen van beide: autochtonen mogen niet zo over allochtonen spreken en vice versa. Da’s tenminste eerlijk.

    Nog geen week geleden schaamden de Nederlandse katholieken zich voor de RK Kerk, die een Britse aartsbisschop zijn uitlatingen over Joden vergaf. Laten deze mensen zich nu ook schamen voor hun land, dat geen korte metten maakt met de uitlatingen van Wilders. Jammer dat de heren in Den Haag allemaal protestant zijn en dat gevoel van schaamte niet kennen. Die kerk moesten ze trouwens ook afschaffen: als Balkenende, Hirsch-Ballin en Donner er de uitwassen van zijn, moet het wel een fascistisch instituut zijn! En oh ja, ik mag dit zeggen: ik ben een autochtoon!

      /   Reply  / 
    1. Joris

      Hoi!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>