Wilders stapt toch op het vliegtuig naar Groot-Brittannië

PVV-leider Geert Wilders heeft definitief besloten donderdag naar Groot-Brittannië te reizen. Het Tweede Kamerlid heeft dat woensdag laten weten, een dag nadat de Britse regering hem de toegang tot het land had ontzegd.

 

Wilders was er dinsdag nog niet helemaal uit of hij de confrontatie met de Britse autoriteiten aangaat. Maar inmiddels staat zijn besluit vast toch gewoon in het vliegtuig naar Groot-Brittannië te stappen. ,,We zullen wel zien of ze me in de boeien slaan”, zei hij dinsdag al.

 

Wilders zou donderdag op uitnodiging van een lid van het Britse Hogerhuis de anti-Koranfilm Fitna vertonen in het parlementsgebouw. Volgens de Britse regering vormt Wilders vanwege zijn ideeën over de islam en moslims echter een bedreiging voor de publieke veiligheid en is hij daarom niet welkom. ,,Groot-Brittannië offert de vrijheid van meningsuiting op”, aldus Wilders.

Bron: Dag.nl

Lees ook:Geert Wilders op Schiphol voor vlucht naar Engeland
Lees ook:Ambassadeur helpt Wilders Engeland in
Lees ook:Geert Wilders mag Fitna op 5 maart in Engeland vertonen
Lees ook:Geert Wilders niet welkom in Engeland
Lees ook:Britse regering onder vuur na uitzetting Geert Wilders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>