Familie ontdekt dodelijke spin tussen bananen

Het zal je maar gebeuren: je online bestelling bij de plaatselijke supermarkt wordt thuis afgeleverd, je maakt de doos open en je ziet een grote ‘bananenspin’ rondkruipen. Het overkwam een familie uit Londen.

Stel je voor, je staat rustig je boodschappen uit te pakken en ziet ineens een enorme spin uit de doos komen. Dan schrik je toch wel even. Zeker als je er na wat googlen achter komt dat het om een bananenspin gaat, een van de meest dodelijke ter wereld, die op dat moment ook nog eens duizenden eitjes bij zich draagt.

De ontdekking werd gedaan door de vader van het gezin. En wat doe je zo’n geval? Je belt de RSPCA, de Britse dierenbescherming. Maar die beweerde niets te kunnen doen en adviseerde de politie te bellen. De politie liet het echter ook afweten en uiteindelijk was het een ongediertebestrijder, gestuurd door de supermarkt, die de spin te lijf ging. Het beestje was ondertussen op de loop gegaan en werd uiteindelijk gevonden in een fruitschaal. De kinderen van het gezin waren ondertussen het huis al ontvlucht.

De ongediertebestrijder liet weten dat het om een zeer agressieve spin ging die op z’n achterpoten ging staan toen hij hem wilde pakken. Het lukte de man uiteindelijk het beestje te pakken te krijgen, in een plastic bak te doen, en af te voeren. Het gezin was zo getraumatiseerd dat ze de nacht elders hebben doorgebracht. De spin is afgevoerd naar een wetenschappelijk instituut in het buitenland. Om het leed van de familie wat te verzachten heeft de supermarkt, Waitrose, hen een dagje uit aangeboden.

Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Brazilian_wandering_spider

 

Lees ook:Nieuw huis van 1 miljoen moet gesloopt vanwege computerfoutje
Lees ook:Niet langer winkelen in pyjama
Lees ook:Moeder laat vier kinderen aan lot over
Lees ook:Verdachte opnieuw ondervraagd in zaak-McCann
Lees ook:Gigantisch ‘sinkhole’ in voortuin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>