Stokesay Castle in Shropshire

STOKESAY CASTLE in het noorden van Shropshire dateert uit de twaalfde eeuw en is het oudste gefortificeerde landhuis van Engeland. De oudste, nog bewaard gebleven delen, zijn de onderste stukken van de noordelijke torens en dateren van rond 1240. Uit de nog aanwezige ‘drie-ring’ structuur in de balken is af te leiden dat bijna alle structuur van de bouwwerken dateert van voor 1291. Dit was het jaar waarin Edward de Eerste toestemming zou hebben gegeven voor het versterken van het landhuis.

Tot circa 1869 is het bewoond geweest als boerderij en toen werd het gekocht door John Dalby Allcroft uit Worchester. Deze John Dalby Allcroft was naast handschoenenfabrikant ook lid van het Parlement en hij zag de grote historische waarde van Stokesay Castle en besloot dat het voor het nageslacht bewaard moest blijven.

English Heritage

Sinds 1992 wordt Stokesay Castle beheerd door de English Heritage en worden er bezoekers rondgeleid. Ook worden er regelmatig historische evenementen gehouden en re-enactments nagespeeld die vroeger tijden doen herleven. Kortom Stokesay Castle is een bezoek meer dan waard tijdens uw vakantie.

 

De zuidelijke toren en grote hal

Lees ook:Hurst Castle
Lees ook:Beeston Castle
Lees ook:Geld uit wensput York met zuiger leeggehaald
Lees ook:Odiham Castle
Lees ook:Tuinieren op grote hoogte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>