Hiddink maakt belofte waar bij Chelsea

LIVERPOOL -  Guus Hiddink kan voorlopig niet meer stuk bij Chelsea. De Nederlandse interrim manager van Chelsea nam in het eerste kwartfinaleduel in de Champions League de volle winst mee naar Londen. Fernando Torres zette Liverpool in eerste instantie op voorsprong, maar twee kopballen van Branislav Ivanovic lieten het duel op Anfield kantelen. Didier Drogba bepaalde de eindstand op 1-3.

Al na zes minuten keek Chelsea aan tegen een achterstand toen Dirk Kuyt een combinatie begon met Alvaro Arbeloa die vervolgens Torres kon laten scoren. Vlak voor rust kopte Ivanovic de gelijkmaker in uit een hoekschop van Florent Malouda. In de tweede helft was er een gele kaart voor Chelsea-aanvoerder Terry wegens onbesuisd inkomen op de Liverpool doelman Reina. Door deze gele kaart mist Terry de return volgende week woensdag. Even later kon Ivanovis opnieuw inkoppen uit een corner en stond Chelsea voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Uiteindelijk bepaalde Didier Drogba de eindstand op 1-3. Als Chelsea de return positief afsluit zal Barcelona de tegenstander zijn in de halve finale.

Opstellingen:

Liverpool: 25-Pepe Reina; 17-Alvaro Arbeloa, 37-Martin Skrtel, 23-Jamie Carragher, 12-Fabio Aurelio; 14-Xabi Alonso, 21-Lucas; 18-Dirk Kuyt, 8-Steven Gerrard, 11-Albert Riera; 9-Fernando Torres.

Chelsea: 1-Petr Cech; 2-Branislav Ivanovic, 33-Alex, 26-John Terry, 3-Ashley Cole; 13-Michael Ballack, 5-Michael Essien, 8-Frank Lampard; 21-Salomon Kalou, 11-Didier Drogba, 15-Florent Malouda.

Bron: telegraaf