Paasrecept: Engelse ‘Crossbuns’

RECEPT – Bij een traditioneel Engels paasontbijt mogen de ‘crossbuns’ niet ontbreken. Je kunt deze paasbroodjes gemakkelijk zelf maken hierbij een recept.

 

Benodigdheden voor 12 broodjes:

50 gr boter

1 ei

1 zakje gedroogde gist

450 gram bloem

zout

3 theelepels speculaaskruiden

50 gram suiker

75 gram rozijnen

1 liter lauwwarme melk

 

Voor de versiering:

75 gram bloem

2 eetlepels zonnebloemolie

1 losgeklopt ei

4 eetlepels melk

75 gram Suiker

 

Voorbereiding:

Smelt 50 gram boter en klop 1 ei los. Los daarna de gist op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Bereiding:

Doe de bloem, het zout en de kruiden in een kom. Voeg suiker, gist, gesmolten boter, het ei en de rozijnen toe. Meng alles door elkaar en voeg dan bijna alle warme melk toe. Voeg pas het laatste beetje melk toe als het deeg te droog blijkt te zijn . Doe het mengsel op een met bloem bestoven ondergrond en kneed het deeg circa 10 minuten. Leg het deeg in een kom en dek deze af met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plaats ongeveer 75 minuten rijzen. Verwarm na 60 minuten de oven voor op 200 graden Celsius. Kneed het deeg nog eenmaal goed door en verdeel het in 12 stukken. Maak van elk stukje een bol. Leg de bollen los van elkaar op een met boter ingesmeerd vel bakpapier. Dek de bollen losjes af met een stuk huishoudfolie en laat ze 45 minuten staan. De bollen worden ongeveer twee maal zo groot.

 

Het versieren van de broodjes:

Doe de bloem in een kom en voeg olie en zoveel water toe als nodig is om er een stevig papje van te maken. Smeer de bolletjes in met losgeklopt ei. Doe het papje in een spuitzak met een kleine ronde opening en voorzie elk bolletje

van een kruis. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen. Breng de melk en de suiker aan de kook. Laat het ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Doop een kwastje in dit mengsel en besmeer de bovenkant van de broodjes hiermee.

 

Bron: smulweb.nl

Lees ook:Pastasauzen Jamie Oliver bevatten meer zout dan 10 zakken chips
Lees ook:Ambtenaren krijgen lifttoeslag voor reizen binnen eigen kantoor
Lees ook:Hoe zet je een goede kop thee?
Lees ook:British Airways stuurt 100 piloten naar huis
Lees ook:Aantal Treinreizigers Nederland – Londen in de lift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>