Nederlander op koopjesjacht in Engeland

Nederlandse doe-het-zelfimporteurs ontdekken massaal koopjesparadijs Groot-BrittanniĆ«. Vakanties, whisky, maatpakken, fotocamera’s, merkkleding, de Hollandse koopmansgeest is in alle staten nu het Britse pond fors in waarde is gedaald.

Het beursgenoteerde eBay signaleert een stijging van veertig tot vijftig procent in de aankopen. Bij Cheaptickets.nl wordt sinds november 25 procent meer vluchten geboekt naar Londen. En ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zelfs 75 procent. Londen is vlak na de kerst altijd al populair vanwege de uitverkoop, maar daar lijkt nu geen einde aan te komen. De pond heeft sinds een jaar tussen een vijfde tot een derde van zijn waarde verloren ten opzichte van de euro. Sinds begin dit jaar schommelt die tussen 1,02 euro en 1,10 euro, en is daarmee nog altijd 24 cent goedkoper dan in januari 2008 (1,34 euro voor een pond).

Producten die eerder ongeveer evenveel kostten in Engeland, zijn voor Nederlanders nu goedkoper geworden. “Omdat we een internationale veilingsite hebben, zoeken consumenten automatisch het voordeligste product op de wereld. Eerder was dat Amerika, maar nu is ook Engeland populair”, zegt Rianne van der Sar van eBay/Marktplaats. “Vooral Nederlanders schromen niet om over de grens aankopen te doen.”

Bij Cheaptickets.nl is de Engelandgekte ook in alle hevigheid losgebarsten. Niet alleen worden korte vluchten geboekt om koopjes in te slaan, ook een vakantie in Engeland is goedkoper geworden. “De prijzen voor vluchten dalen ook nog eens door de concurrentie, dus het is extra voordelig. Vooral de doe-het-zelver pakt het voordeel. Je profiteert van de allerlaatste kortingen door het pond, ook op de hotels natuurlijk”, zegt Lieke Fransen van de vliegreizenbemiddelaar. Voordeel boven Amerika is dat voor producten uit Engeland, onderdeel van de Europese Unie, geen extra invoerrechten hoeven te worden betaald.

Bron: telegraaf

Lees ook:Engeland officieel in recessie
Lees ook:Britse economie op lager peil dan verwacht
Lees ook:Dure huizen verdrijven dertigers uit Londen
Lees ook:Huizenprijzen in Engeland stijgen licht
Lees ook:Londen heeft twee miljoen bomen nodig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>