Leighton Buzzard historische treinrit

treinDe Leigthon Buzzard Light Railway is een smalspoortreintje dat rijdt over een bijna vijf kilometer lang traject tussen Grovesbury Sidings en eindigt in Page’s Park.

Leighton Buzzard Light Railway is na de Eerste Wereldoorlog aangelegd voor het transport van zand ten noorden van Grovesbury In de 60-er jaren ging het treintje over op het vervoer van personen en vandaag de dag wordt de trein gerund door vrijwilligers voor het vervoer van toeristen op de vijf kilometer lange route.

De route

De historische spoorlijn loopt door bebouwde gebieden en open landschap. De spoorlijn start bij Grovesbury Sidings waar vroeger de zandwagons werden gelost en het zand verder werd vervoerd naar Dunstable. In de zeventiger jaren is op deze plek een nieuw industriegebied aangelegd. Van Grovesbury gaat het spoor via een behoorlijke klim naar Page’s Park waar de zuidelijke terminal en werkplaats van deze Heritage spoorlijn is gevestigd.

Vanuit Page’s Park vervolgd de spoorlijn zijn weg naar Red Barn en verder klimmend naar de vroegere terreinen van de Marley’s tegelwerken.

Aan het einde van de Marley-terreinen gaat de lijn in een scherpe bocht naar het noorden richting Leedon Loop. Vroeger ging de spoorlijn hier tussen de huizen door. Na Vandyke road gaat het met een 90 graden hoek naar Vandyke Junction. Vervolgens loopt de spoorlijn parallel langs de Vandyke Road, klimmend, naar Bryan’s Loop. Bij Bryan’s Loop zwaait de lijn af om de Stenley Hill te kruisen richting de Stonehenge Works, nu werkplaatsen van de historische trein.

Van Stonehenge gaat de lijn in noordelijke richting de two Double Acrches.

Links

kaart van de route

Lees ook:Wandelroute – The Baker Way in Cheshire
Lees ook:Vakantietip – Bala Lake Historische trein
Lees ook:Vakantietip – Pubwandeling in Burpham Sussex
Lees ook:Eerste passagiers verlaten besmet cruiseschip
Lees ook:Lord Frederick Windsor trouwt met peep show actrice

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>