Vinyl verkoop breekt record

Net als in Nederland is vinyl ook in de UK weer helemaal terug. Tot nu toe zijn er meer dan een miljoen platen verkocht en dat is voor het eerst sinds 1996.

Het kan niet op. De vinyl-plaat lijkt weer helemaal terug van weggeweest. Het nieuwe album van Pink Floyd, The Endless River, werd eerder deze maand de snelst verkopende vinyl-release sinds 1997 en nu heeft de ‘Official Charts Company’, verantwoordelijk voor de samenstelling van onder andere de UK Singles Chart en de UK Official Download Chart, aan de BBC laten weten dat ze binnenkort met een wekelijkse vinyl-chart zullen komen. Een woordvoerder meldt dat er vijf jaar geleden nog maar zo’n drie miljoen pond werd verdiend aan vinyl en dat dit bedrag dit jaar is gestegen naar maar liefst twintig miljoen.

Vinyl blijkt vooral populair onder een generatie die is opgegroeid met het medium én onder jongeren die diensten als Spotify en i-Tunes niet zien zitten en liever een fysiek product bezitten. Niet alle bands blijken het overigens goed te doen op vinyl. Oasis, Pink Floyd, Arctic Monkeys, profiteren er van, maar een band als One Direction heeft voornamelijk een digitale fan-base. Daarnaast doen bepaalde muziekstijlen waaronder soul, reggae, hip-hop en punk, het goed op vinyl.

Zie ook: http://www.officialcharts.com/

Lees ook:TV-kok Keith Floyd (65) overleden
Lees ook:Pink onverwachts op Karaoke evenement op Trafalgar Square
Lees ook:Susan Boyle weer als vanouds
Lees ook:Children in Need haalt ruim 32 miljoen op
Lees ook:Prins Charles recyclekoning van Groot-Brittannie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vinyl verkoop breekt record

  1. Helinda

    Wat leuk om te lezen! Heb juist mijn oude verzameling vinyl van de hand gedaan. Nu maar hopen dat al het nieuwe vinyl ook snel met van die charmante krasjes wordt geleverd! Net als spijkerbroek met gaten, toch?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>