Armed Forces Day in de UK

armed forcesIn Nederland was het zaterdag Veteranendag en tegelijkertijd vierden ze in de UK ‘Armed Forces Day’. En ook al was het pas de zesde keer dat deze dag werd gevierd, de Britten pakten het ook dit jaar weer groots aan met parades en evenementen door heel het land.

Tijdens ‘Armed Forces Day’ marcheren de militairen door de straten en zijn er evenementen waarbij de verschillende krijgsmachtonderdelen betrokken zijn. Honderden veteranen en actief militair personeel nemen aan de activiteiten deel. De dag is niet alleen bedoeld om veteranen te eren maar ook om meer begrip te creëren voor het werk dat de militairen doen in zowel binnen- als buitenland.

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan legendarische vliegtuigen als de Lancaster, de Spitfire en de Hurricane. Daarnaast maken ook de roemruchte stuntvliegers van de Red Arrows hun opwachting en komen de Royal Marines in actie.

Onder het toeziend oog van prinses Anne, premier Cameron en de Schotse eerste-minister Alex Salmond, werd het startschot van de landelijke ‘Armed Forces Day’ dit jaar gegeven in het Schotse Stirling, waar tevens de grootste optocht werd gehouden. De troepen marcheerden hierbij van Stirling Castle naar de omliggende velden. Een legendarische omgeving waar in de Middeleeuwen de Engelsen en de Schotten mening bloederige strijd hebben uitgevochten.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-scotland-tayside-central-28062712

Lees ook:Nieuwe premier voor Schotland
Lees ook:Zesjarig zoontje van Conservatievenleider David Cameron overleden
Lees ook:UK herdenkt soldaten oorlogen
Lees ook:Schots onafhankelijkheidsreferendum
Lees ook:Paramornaal festival in Schotland van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>