Going Dutch: het Nederlandse pensioenstelsel naar Engeland

molens DutchHet Britse pensioenstelsel is te ingewikkeld geworden en daarom wil de regering een collectief stelsel invoeren zoals we dat in Nederland hebben.

Hiervoor wordt een wetsvoorstel ingediend dat, mits het wordt aangenomen, Britse werknemers de mogelijkheid geeft om hun geld in collectieve pensioenen te stoppen. Zoals in Nederland dus.

Tot aan de jaren tachtig was het Britse pensioenstelsel vergelijkbaar met dat van Nederland, maar onder de regering Thatcher werd een privaat stelsel ingevoerd waarbij werknemers verantwoordelijk werden voor hun eigen pensioen en afhankelijk werden van de markt. Britse werkgevers hoeven momenteel niet voor het pensioen van hun werknemers te zorgen. Het pensioen dat Britten ontvangen is een van de soberste ter wereld en zorgt er vaak voor dat ouderen in financiƫle problemen komen. Een omvorming van het huidige Britse pensioenstelsel naar naar Nederlands voorbeeld zou er voor moeten zorgen dat de pensioenen weer omhoog gaan en werknemers er niet zelf meer voor hoeven zorgen.

Zie: http://www.bbc.com/news/business-27665364

Lees ook:Grote staking in Groot-Brittanniƫ
Lees ook:Personeel naar huis bij Corus in Wales
Lees ook:Spanning tussen China en Engeland loopt op na executie Brit
Lees ook:Vliegtuigcrash nieuwste bedrijfsuitje?
Lees ook:Acteur Hugh Grant wil met pensioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>