Jeremy Paxman stopt met Newsnight

Hét gezicht van het Britse actualiteitenprogramma Newsnight, Jeremy Paxman, stop ermee. Volgens eigen zeggen omdat hij ‘net als andere mensen wel eens een keer op tijd naar bed wil gaan’.

Jeremy Paxman is een van de iconen van de BBC. Vijfentwintig jaar lang interviewde hij politici en bekende Britten en dat deed hij volgens geheel eigen wijze: vernieuwend, scherp en vasthoudend. Velen zullen met het zweet in de handen tegenover hem hebben gezeten. Het meest berucht is zijn interview met de Britse minister van Binnenlandse Zaken Michael Howard, waarin hij de bewindvoerder maar liefst 12 keer dezelfde vraag stelde omdat hij niet tevreden was met het ontwijkende antwoord.

Paxman kondigde afgelopen april aan dat hij er geen zin meer in had, maar volgens eigen zeggen had hij de beslissing al in juni vorig jaar genomen. Hij besloot echter nog een jaar langer aan te blijven om de nieuwe hoofdredacteur van het programma bij te staan na een rumoerige periode waarin de kijkcijfers terugliepen en het programma zware kritiek te verduren kreeg nadat men had besloten een uitzending te schrappen over een onderzoek naar de van grootschalig kindermisbruik beschuldigde BBC-presentator Jimmy Savile die in 2011 overleed.

Paxman zal Newsnight in juni voor het laatst presenteren. Hij blijft wel aan als presentator van de kennisquiz voor studenten, University Challenge, dat eveneens door BBC 2 wordt uitgezonden.

Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Paxman
Zie: http://www.bbc.co.uk/programmes/b006mk25/presenters/jeremy-paxman
Zie: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3665301/2014/06/02/Presentator-Top-Of-the-Pops-misbruikte-zo-n-500-kinderen.dhtml

Lees ook:Top Gear Presentatoren worden Wedding Crashers
Lees ook:Ed Miliband wil tieners stemrecht geven
Lees ook:Stephen Fry noemt God monsterlijk en maniakaal
Lees ook:Top Gear presentatoren beginnen Pub
Lees ook:Jeremy Clarkson scheldt premier Brown uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>