Britse Koningin roept op financiële sector tot de orde in jaarlijkse troonrede

In haar jaarlijkse toespraak voor het Huis van Afgevaardigden heeft Koningin Elisabeth de financiële sector tot de orde geroepen en hiervoor zijn twee wetten gemaakt. De eerste wet, (‘Financial Services Bill’), voorziet in een adviesraad voor financiële stabiliteit en moet de Financial Services Authority (FSA) meer macht geven om banken te corrigeren. De tweede wet is de (‘Fiscal Responsibility Bill’), en deze laat het toe om het financieringstekort van de overheid binnen vier jaar met de helft terug te dringen. Nu de economie hestellende is kan de overheid het tekort terugbrengen tot de helft van het huidige tekort, aldus de Koningin in haar toespraak.

Beide wetten moeten nog door het Britse Parlement worden goedgekeurd, maar nu de Koningin ze zo expliciet in haar toespraak heeft genoemd, en verdedigd, kan het Parlement bijna geen nee meer zeggen.  

Bonussen

In de ‘Financial Services Bill’ is ook een hoofdstuk opgenomen om de bonussen in de bankwereld te reguleren. Onder de nieuwe wet mogen bonussen niet meer dan een jaar gegarandeerd worden en voor de hogere leidinggevenden moeten de bonussen over een periode van drie jaar worden verdeeld. Ook wordt de hoogte van de bonussen aan banden gelegd.

Begrotingstekort

Op dit moment heeft Groot-Brittannië een begrotingstekort van 825 miljard pond en over twee jaar moet dit met 175 miljard zijn teruggebracht.

Bron: bbc

Lees ook:7,8 miljard pond aan bonussen voor Londense bankiers
Lees ook:Britse banken willen 6 miljard aan bonussen uitkeren
Lees ook:Britse Koningin will ingetogen viering van jubileum
Lees ook:Ruim twee miljard voor
Lees ook:Koningin Elizabeth verliest 50 miljoen pond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>