Piraten kapen vrachtschip in Het Engelse Kanaal

DOVER – Volgens de kustwacht van Dover en de Russische marine zijn er sterke aanwijzingen dat piraten op 28 juli een schip hebben overvallen op het Engelse Kanaal. Het zou gaan om de 3.998-ton grote ‘Arctic Sea’ die met een lading hout ter waarde van meer dan 1 miljoen pond op weg was van Finland naar Algerije en in de Straat van Dover is verdwenen.

Interpol

Later die dag kwam er een melding van de kustwacht in Zeebrugge die melding maakte dat er een waarschuwing van Interpol was uitgestuurd dat de Arctic Sea waarschijnlijk was gekaapt door piraten en op weg zou zijn naar Afrika.

Laatste contact

Het laatste contact met de Arctic Sea was op 30 juli toen het schip werd gepeild door een shepen volgsysteem voor de kust van Brest in Frankrijk. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van het schip en de 15 Russische bemanningsleden.

Bron: dailymail en foto van Itar-Tass

Lees ook:Bemanning Arctic Sea in groot gevaar volgens Russische marine
Lees ook:Russen vinden vermiste Arctic Sea en bemanning
Lees ook:Brits echtpaar overvallen door piraten
Lees ook:Brits echtpaar overvallen door Piraten (Update)
Lees ook:Brits echtpaar overvallen door piraten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>