Eerste vrouwelijke piloot voor Red Arrows

De 31-jarige Flight Lieutenant Kirsty Moore is als eerste vrouwelijke piloot geselecteerd voor de Royal Air Force’s Red Arrows. De Red Arrows is het team dat in knalrode straaljagers luchtshows en speciale gelegenheden opluisterd met vliegdemonstraties. Ieder jaar proberen de allerbeste RAF piloten een plaatsje te bemachtigen, maar slecht negen van hen worden geselecteerd om een week lang op Cyprus hun kwaliteiten te tonen en de beste daarvan komen in de Red Arrows.

 

 

De minimum eis is dat de betreffende piloot een bovengemiddelde staat van dienst moet hebben, ten minste 1.500 vlieguren en een operationele tour in een oorlogsgebied voltooid moet hebben. F/Lt. Moore kwam in 1998 en is op dit moment bezig met operationele vluchten boven Irak. In september gaat ze beginnen met de trainingen en vanaf volgend jaar zal ze deelnemen aan de optredens met de Red Arrows.

Bron: dailymail

Lees ook:Britse toeristen gewond bij vliegtuigcrash Thailand
Lees ook:Britse piloot wordt door Nederland boven water gehaald
Lees ook:Simply Red weer bij elkaar voor reünie tour
Lees ook:Demi Moore vliegt naar Susan Boyle voor steun
Lees ook:Vierde etappezege voor Mark Cavendish

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>