Nieuwe trend: agri-commuters

cowsDe BBC heeft een nieuwe trend gespot: agri-commuting, oftewel, overdag werken als zakenman in de City and ’s avond terug naar je boerderij op het platteland.

Een zakenman die strak in het pak zit en’s ochtends om half acht de trein pakt naar de Londense City om daar de hele dag op kantoor door te brengen. Niets bijzonders zou je denken, maar steeds vaker is deze zakenman ’s avonds en in het weekend boer op zijn eigen boerderij.

De Britten hebben er een leuke naam voor bedacht, de agri-commuter, oftewel, de forens die heen en weer reist tussen zijn boerderij en de Londense City. Overdag in pak gestoken maar tijdens de avonden en weekenden met de laarzen in de modder. Weg van de mobiele telefoon, email en stress, steken zij al hun vrije tijd in het houden van schapen, kippen, koeien en eenden. Ze verbouwen hun eigen groente en ontginnen het land.

Voor velen is het misschien een hobby maar voor anderen is het een manier om te ontsnappen aan de waan van de dag. Er is zelfs een heuse club opgericht, The Small Shepherds Club, die kleine boeren ondersteund en nu al zo’n 250 leden heeft, in de graafschappen Surrey, Sussex en Hampshire.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-england-27649698

Lees ook:Chelsea wil de Guzman van Feyenoord
Lees ook:Koningin gaat zelf weer groente kweken
Lees ook:Manchester City uitgeschakeld in UEFA Cup
Lees ook:Manchester City bij laatste 16 in UEFA-cup toernooi
Lees ook:Vakantie van miljoenen Britten valt in het water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>