Knappe jihadisten verleiden meisjes tot extremisme

Volgens een voormalig moslimextremiste worden ‘aantrekkelijke’ jonge jihadi’s ingezet om Britse moslimmeisjes aan te zetten tot extremisme. Dit heeft de jonge ‘Ayesha’ laten weten in het tv-programma BBC Newsnight.

De jonge vrouw werd op deze manier de wereld van het extremisme ingelokt waar ze leerde om Groot-Brittannië te zien als ‘de vijand’. ’Ayesha’, een schuilnaam om haar identiteit te beschermen, laat weten dat de militante extremist ’Jihadi John’ in deze kringen wordt gezien als een idool en rolmodel. Jihadi John is een Britse moslim die naar Syrië is gereisd waar hij als beul al diverse westerlingen heeft onthoofd.

 ’Ayesha’ is nu begin twintig en heeft het extremisme inmiddels afgezworen. De jonge vrouw werd benaderd toen ze een jaar of zestien was. Via Facebook kwam ze in contact met een jongen die haar vertelde dat ze ‘zeer aantrekkelijk’ was en dat het nu tijd was om deze schoonheid te bedekken. Hij speelde ook in op haar geloofsovertuiging en zei tegen haar dat ze in de hel terecht zou komen als ze hem niet gehoorzaamde.

‘Ayesha’ zegt dat de meeste jonge militanten zeer knap zijn. Dit gegeven, in combinatie met de spanning van het onbekende, zorgt ervoor dat veel jonge moslima’s zich tot de jongens voelen aangetrokken. Eenmaal bekeerd tot het extremisme worden de meisjes geïndoctrineerd en krijgen ze te horen dat Groot-Brittannië de vijand is waar ze tegen moeten strijden.

‘Ayesha’ is inmiddels gederadicaliseerd en probeert weer een normaal leven op te bouwen.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-31650985

 

Lees ook:Soldate bevalt in het geheim op kazerne
Lees ook:Voorlopers Monty Python ontdekt
Lees ook:Wie wordt de jongste vader in Groot-Brittannië?
Lees ook:Wilders stapt toch op het vliegtuig naar Groot-Brittannië
Lees ook:Gigantisch ‘sinkhole’ in voortuin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>