Sam Smith moet royalties gaan delen

Ai, dat is vervelend voor Sam Smith. De Engelse zanger die afgelopen jaar wereldwijd doorbrak met ‘Stay With Me’ moet royalties gaan betalen voor zijn hitsong. Het nummer lijkt namelijk zoveel op het Tom Petty nummer ‘I Won’t Back Down’ dat ontkennen geen zin meer heeft.

Tom Petty schreef ‘I Won’t Back Down samen met ex-ELO frontman Jeff Lynne en had er in 1989 een bescheiden hit mee.  Nee, dan heeft Smith het een stuk beter gedaan met miljoenen verkochte exemplaren van ‘Stay With Me’ en ook nog een Grammy-nominatie voor ‘Record of the Year’. Toch heeft de Amerikaanse tegenhanger van de Buma-Stema bepaald dat ‘Stay With Me’ te veel lijkt op ‘I Won’t Back Down’ en dus delen Petty en Lynne vanaf nu dus de credits met Smith.

De ‘fraude’ kwam vorig jaar oktober al aan het licht, maar het nieuws over de regeling tussen Petty, Lynn en Smith is nu pas naar buiten gekomen. De Engelse zanger had ongetwijfeld ook al ontdekt dat het refrein van zijn ‘Stay With Me’ wel heel erg leek op de Petty-Lynn song. Hij heeft dan ook geen enkele moeite gedaan om de strijd met het duo aan te gaan. Ongetwijfeld zal hij nog genoeg ponden verdienen aan het nummer om niet op water en brood te hoeven leven. En Petty en Lynne, die hebben er een aardige bron van inkomsten bij.

Als je zelf wilt horen hoe de nummers op elkaar lijken, check dan even deze vergelijking op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=qkcZV97O3pw

Zie ook: http://samsmithworld.com/

Zie ook: http://www.tompetty.com/

Lees ook:Rijzende ster: Sam Smith
Lees ook:Toppers van 2014 en 2015
Lees ook:Ed Sheeran wil geen Bond song zingen
Lees ook:Sterren nemen Beach Boys nummer op voor BBC Music
Lees ook:Museumtip – Back to back houses in Birmingham

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>