Years & Years wint BBC’s Sound of 2015

Synth-pop trio Years & Years is de winnaar geworden van BBC’s Sound of 2015. Deze lijst toont de beste en meest talentvolle jonge acts voor het aankomende jaar.

BBC’s Sound of… is vaak een goede graadmeter voor welke acts we de komende tijd in de hitlijsten kunnen verwachten. Het verleden heeft uitgewezen dat de samenstellers (radio DJ’s, bloggers, producers, journalisten) het vaak bij het juiste eind hadden met winnaars als Keane, Adele, Jessie J en Sam Smith.

 Zanger Olly Alexander van het Londense trio is dolblij en zegt dat de band een goede kans maakt om door te breken nu ze de prijs hebben gewonnen. Years & Years werd opgericht in 2010 en is beïnvloed door onder anderen Stevie Wonder en TLC, maar ook Joni Mitchell en Radiohead. Het trio heeft een aantal zeer goed ontvangen singles uitgebracht en staat nu voor de volgende stap in hun carrière.

Andere genomineerden voor Sound of 2015 waren onder meer James Bay, Stormzy en George the Poet.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30725301

Lees ook:James Bay wint Critics’ Choice Award 2015
Lees ook:Thom Yorke presenteert nieuwste album via BitTorrent
Lees ook:Mercury Prize 2014 uitgereikt
Lees ook:Fleetwood Mac hoofdact Isle of Wight Festival 2015
Lees ook:Artiesten Band Aid bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>