Overheidsinformatie op straat in Wales

Net als in ons land is ook de beveiliging van de vertrouwlijke informatie bij de overheid in Wales zo lek als een mandje. In totaal gaat het om zestien gevallen waarin documenten of computerdata is verdwenen gedurende de laatste 3 jaar.

Volgens officiële bronnen gaat het om informatie uit personeelsdossiers, onroerend goed en diverse papieren van het departement voor transport en economie. Naar eigen zeggen heeft de overheid er alles aan gedaan om te voorkomen dat dergelijke informatie op straat kwam te liggen.


De kwestie werd aan het licht gebracht door Darren Millar, lid van de Conservatieve partij in Clwyd West, die het vreemd vindt dat de verdwenen documenten worden geclassificeerd als “weinig risicovol” terwijl de gegevens uit de verdwenen documenten voldoende informatie zouden verschaffen voor het plegen van bijvoorbeeld identiteitsfraude.

Bron: bbc news

Lees ook:Onderzoek dood Rolling Stones gitarist heropend
Lees ook:Pijnlijk foutje David Cameron
Lees ook:Piraten kapen vrachtschip in Het Engelse Kanaal
Lees ook:Peuter verdronken terwijl vader zijn maîtresse kuste
Lees ook:Groeiend protest tegen Google Street View in Engeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>