Wandelvakantie in Devon

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat is voor veel mensen de tijd om weer ’s na te gaan denken over de zomervakantie. En brittannië.blog denkt met je mee. Hou je van Engeland, van wandelen en van prachtige landschappen? Dan is een wandelvakantie in Devon de ultieme vakantie voor jou.

Geen zin om te gaan lopen in de hitte van Spanje of Griekenland? Maak dan eens de oversteek naar Groot-Brittannië en kies voor het zuidwesten van Engeland en dan met name het graafschap Devon. Glooiende landschappen, ruige kustlijnen en schilderachtige dorpjes. En wat te denken van de nationale parken Dartmoor en Exmoor, beiden bekend om hun pony’s, maar ook om de schitterende natuur die voornamelijk bestaat uit heidegebied en bos.

 Zowel beginners als ervaren wandelaars doen er verstandig aan om goed voorbereid op pad te gaan. Onmisbaar hierbij is een goede wandelgids met kaarten en belangrijke informatie over de omgeving. ‘Wandelen in Devon’ van uitgeverij One Day Walks (http://onedaywalks.com/ODW-WP/?page_id=276) is handzaam en overzichtelijk en voorzien van een praktische overzichtskaart. Met deze gids in de hand hoef je niet bang te zijn dat je zult verdwalen en kom je op de mooiste plekken. Lopend door open velden, bossen en dorpjes, kom je een veelheid aan landschappen en natuurschoon tegen. Het mooie van de wandelingen van One Day Walks is dat ze door de auteurs zelf zijn gelopen, dus je kunt er zeker van zijn dat ze weten waar ze over schrijven.

Devon heeft een uitstekende infrastructuur voor wandelaars: vrijwel alle routes zijn duidelijk gemarkeerd en leiden je door de meest schitterende landschappen.

Zie ook: http://www.visitdevon.co.uk/

Lees ook:North East England uitgeroepen tot favoriete regio
Lees ook:Wandelroute – The Baker Way in Cheshire
Lees ook:Prachtige winterse landschappen
Lees ook:Op vakantie naar de UK? Enkele tips
Lees ook:Vloeibaar goud voor de kust van Devon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>