North East England uitgeroepen tot favoriete regio

Het noordoosten van Engeland is in een wedstrijd uitgeschreven door Heathrow Airport uitgeroepen tot favoriete regio van de UK.

Degenen die wel eens met de ferry in Newcastle zijn aangekomen weten het wel: het noordoosten van Engeland is een van de mooiste regio’s van het Britse eiland. Toch worden de noordoostelijke provincies vaak door toeristen overgeslagen. Volkomen onterecht want met graafschappen als Northumberland en County Durham heeft het noordoosten veel moois te bieden. Prachtige landschappen die samengaan met een eeuwenoude geschiedenis. Grote ster van de regio is uiteraard Hadrian’s Wall, de muur die door de Romeinse keizer Hadrianus is gebouwd om zijn rijk te beschermen tegen aanvallen van stammen uit het noorden. Tegenwoordig is het zo’n beetje de meest populaire historische attractie in Noord-Engeland. Vooral onder wandelaars is de muur erg populair want er loopt een wandelpad langs de gehele lengte. Daarnaast zijn ook de stad Durham, bekend van zijn kathedraal, en het kustplaatsje Whitby in North Yorkshire, de moeite waard.

Het noordoosten van Engeland is bovendien de regio met de minste inwoners, dus als je op zoek bent naar rust en afzondering dan moet je hier zijn. Neem de volgende keer dat je met de auto van de ferry rijdt, dus even de tijd om een paar dagen in het prachtige noordoosten door te brengen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Zie ook: http://www.visitnortheastengland.com/

Zie ook: http://www.english-heritage.org.uk/daysout/hadrianswall/

Lees ook:Durham Castle
Lees ook:Vakantietip – Autorondreis door Lake District en Coutryside
Lees ook:Vakantietip – Beamish openluchtmuseum
Lees ook:Aberdeen meest trieste stad van Schotland
Lees ook:Opnieuw aardbeving in de Midlands

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>