Wat is wat? Groot-Brittannië, Verenigd Koninkrijk, Engeland.

De een zegt Groot-Brittannië, de ander heeft het over het Verenigd Koninkrijk en weer iemand anders noemt het Engeland. Maar wat is nou eigenlijk wat? Welk land hoort waar bij, wie is het staatshoofd en hoe zit het met zaken als soevereiniteit en het Gemenebest?

Wil je nou ook wel eens weten hoe het nou precies zit en welk land onder welke staatsvorm valt? Bekijk dan kort dit filmpje eens. Het brengt je met vijf minuten op de hoogte van alle ins en outs van de Britse Eilanden, zowel op staatskundig als geografisch gebied.

Lees ook:Filmpje wimbledon – Michael Llorda valt bovenop ballenmeisje
Lees ook:Benedict Cumberland ‘smakelijkste’ acteur van GB
Lees ook:Filmpje Susan Boyle meer dan 50 miljoen keer bezocht
Lees ook:ROBIN HOOD is de openingsfilm van het 63ste Filmfestival van Cannes
Lees ook:Britse geschiedenis in 20 dagjes uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>