Vakantietip – Blackpool Tower

VAKANTIETIP – In Blackpool kun je de uit 1894 daterende Blackpool Tower bezichtigen. Deze toren werd in 1894 gebouwd door Heenan and Froude naar een ontwerp van Maxwell and Tuke. Het ontwerp van de Blackpool Tower is gebaseerd op de Eiffeltoren.

De toren is 158 meter hoog en je kunt met een lift naar de top van de toren. Op een heldere dag kun je tot aan de Furness Peninsulas, Bowland Fells, The Lake District, North Wales en het eiland Man kijken.  Op de begane grond is een schitterende balzaal die dateert uit 1898 en nog grotendeels in originele staat is. Ook is er een restaurant gevestigd.

Al met al een leuk uitstapje als je in Blackpool, of omgeving,  bent.

 

Foto credit: wikipedia commons – Owlofdoom

Lees ook:Beckford’s Tower in Bath
Lees ook:Vakantietip – Elstow Moot Hall museum
Lees ook:Geld uit wensput York met zuiger leeggehaald
Lees ook:Het oudste huis in Glasgow
Lees ook:Boarstall Tower in Buckinghamshire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>