Bezienswaardigheid – Abdij van Reading

READING – De overblijfselen van de Abdij van Reading zijn de moeite waard om te bezoeken als je op vakantie bent in Berkshire.

De Abdij van Reading werd in 1121 gebouwd in opdracht van Koning Henry de Eerste. Henry I is in 1135 ook begraven voor het altaar van de, toen al beschadigde,  Abdij. Omdat de abdij een Koninklijke beschermheer had was het een belangrijke bedevaartsbestemming in de Middeleeuwen. Gedurende haar bestaan werd de abdij regelmatig bezocht door Koningen en andere hoogwaardigheidsbekleders. Henry III bezocht de abdij vaak drie keer per jaar en verbleef dan enkele weken tijdens deze bezoeken. In 1538 werd de abdij grotendeels verwoest tijdens het uiteenvallen van de kloosters. De laatste Abt, Hugh Cook Farringdon, werd voor de abdij opgehangen, daarna verdronken en nog eens gevierendeeld om er zeker van te zijn dat hij dood was.

Lees ook:Film Angels and Demons is kaskraker in Engeland
Lees ook:Odiham Castle
Lees ook:Henry VIII Dressed to Kill tentoonstelling in Tower of London
Lees ook:Vakantietip – Glastonbury in Somerset
Lees ook:Cardiff Castle

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bezienswaardigheid – Abdij van Reading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>