Wandelroute – The Baker Way in Cheshire

WANDELROUTE – In deze blog beschrijf ik de wandeling in Cheshire genaamd The Baker Way. Deze route begint bij het Chester railway station en eindigt bij het Delamere railway station.

De route

De Baker Way wandelroute is 21 kilometer lang en brengt de wandelaars langs schitterende natuur en historische kastelen, (Beesdon Castle en Peckforton Castle). Helaas staan er weinig markeringen langs de route, maar met de kaart die onder de link bij dit artikel staat, moet je de weg prima kunnen vinden.

De start is op Chester railway station en gaat dan langs het Shropshire Union Canal richting Christleton tot aan brug 120. Hier gaat de route richting Brown Heath, door Tarvin, langs Hockenhull Lane en Tarvin High Street. Vervolgens kruisen de wandelaars de A54 en gaan door de velden achterom Ashton en net voorlangs bij Mouldsworth. Het pad kruist dan Church Road en bij de St. John de Evangelist kerk via Grange Road naar de rand van Delamere Forest. Het wandelpad komt dan langs het bezoekerscentrum Fox Howl en kruist de Mid-Cheshire-lijn drie maal. Bij de derde kruising met de Mid-Cheshire-lijn gaat het pad verder met de Sandstone Trail over een afstand van enkele honderden meters om vervolgens slingerend door het Delamere Forest naar het Delamere Railway station te eindigen

De route is het beste te wandelen met de Ordnance Survey Explorer Maps 266 en 267.

Links

Kaart van de route

Reisadvies

Lees ook:Leighton Buzzard historische treinrit
Lees ook:Vakantietip – Pubwandeling in Burpham Sussex
Lees ook:Vakantietip – Bala Lake Historische trein
Lees ook:Stervende man was het redden niet waard
Lees ook:National Railway Museum in York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>