Museum – Harwich Redoubt

HARWICH – De Harwich Redoubt, (verschansing), is gebouwd tussen 1808 en 1810 als bescherming van de haven van Harwich tegen een invasie van Napoleon. Het is een cirkelvormig bouwwerk met een diameter van ongeveer 60 meter. In het midden van de binnenplaats is een appelplaats waar de soldaten moesten aantreden.

Tegenwoordig ligt de Redoubt in de bebouwing van Harwich, maar in 1808 had je vanuit de redoubt vrij zicht naar alle zijden. Er is nog steeds een fantastisch uitzicht over de haven van Harwich en de aanwezigheid van de grote kanonnen brengt je weer helemaal terug in de tijd van rond 1800. Gedurende de periode tussen 1810 en 1920 werden de wapens van het fort diverse malen gemoderniseerd, maar er is nooit een schot gelost vanuit het fort.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het fort even dienst gedaan om soldaten op te sluiten die in afwachting waren van een krijgsraad. Er zijn nog muurtekeningen in enkele kamers te zien die hieraan herinneren. Na de Tweede Wereldoorlog is het fort nog in gebruik geweest bij de British Civil Defence, die het gebruikte totdat deze eenheid werd opgeheven. Hierna raakte het fort in ernstig verval.

Restauratie

Nadat het fort op de monumentenlijst was geplaatst warden er plannen voor een restauratie opgesteld en in 1969 werd er begonnen met een grootschalige restauratie van het gehele fort. Tot op de dag van vandaag wordt er nog aan deze restauratie gewerkt.

Museum

Het hele fort is nu als museum te bezoeken en het fort is het grootste monument in zijn soort in Groot-Brittanniƫ. Er is een grote groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat het gebouw en de wapens in topconditie blijven. In de zomermaanden worden er veel activiteiten georganiseerd.

Links

website van Harwich redoubt

Reisadvies

Lees ook:Chinook helikopter neergeschoten in Afghanistan
Lees ook:Imperial War Museum Londen
Lees ook:Duitse bom tot ontploffing gebracht
Lees ook:Hurst Castle
Lees ook:200 jaar oude vuurtoren heropend voor publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>