Britten vieren massaal minder vakantie in eigen land

Volgens een onderzoek van de British Hospitality Association (BHA), vieren opmerkelijk veel minder Britten de vakantie in eigen land.

Volgens de cijfers van de British Hospitality Association (BHA) waren er in 2005 nog 21 miljoen meer trips dan in 2008 zijn geregistreerd. Zowel in Engeland als in Schotland daalde het aantal Britse vakantievierders aanmerkelijk in de laatste 4 jaar. In Engeland waren ongeveer 11 miljoen minder geregistreerde vakantievierders terwijl in Schotland zo’n 5 miljoen vakantievierders minder werden geteld. Wales blijkt het meeste aan populariteit te hebben ingeleverd. Hier gingen 50 procent minder mensen heen tijdens hun vakantie.

Noord -Ierland

Noord-Ierland is de enige regio die de neergaande trend lijkt te negeren. Er gingen tussen 2005 en 2008 juist 2.16 miljoen mensen op vakantie naar Noord-Ierland terwijl dit 1.3 miljoen was in de voorgaande periode. Een mooie stijging dus.

Volgens de BHA is een deel van de stijging te wijten aan de vele goedkope vliegtickets en all in reizen die momenteel overal worden aangeboden in de felle concurrentie tussen de diverse reisaanbieders en luchtvaartmaatschappijen. Hiervan kunnen juist de toeristen uit bijvoorbeeld Nederland profiteren.

Hotelprijzen dalen flink

De gemiddelde hotelprijzen in Groot-Brittannië zijn tussen januari en juni met ongeveer 16 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Deze trend is goed voor de buitenlandse toerist die dus voor veel minder geld een goede hotelkamer kan boeken voor zijn vakantie. In bijna heel Europa zijn de prijzen van hotelkamers gedaald naar het prijspeil van 2004.

Buitenlandse vakanties

Als resultaat van de BHA cijfers zie je dan ook dat dezelfde periode het aantal Britten dat hun vakantie overzee vierde van 66,4 miljoen naar 68,6 miljoen is gestegen. Het eerste halfjaar van 2009 liet weer een daling zien van 15 procent. Deze daling kan worden toegeschreven aan de financiële situatie waarin veel Britten zich bevinden.

Budget hotels in de lift

Volgens de BHA zijn het vooral de budgethotels die profiteren van de marktsituatie. In 2001 waren er in Groot-Brittannië ongeveer 50.000 budget hotelkamers en in 2008 waren dit er al 105.000. Dit betekent dat er dus 100 procent meer accommodatie is tegen een veel lager tarief. Dit in combinatie met de lage koers van de Britse pond maakt Groot-Brittannië een prima bestemming. De gemiddelde bezetting van de hotels is met circa 12 procent gedaald dus er is bijna geen kans dat het hotel van je keuze volgeboekt zal zijn.

Vakantiehuisjes

Wat voor de hotels geldt is natuurlijk ook van toepassing op de vele vakantiehuisjes die in Groot-Brittannië worden aangeboden. Ondanks dat de Britten dus massaal naar het buitenland gaan voor hun vakanties is dit aantal niet zoveel gestegen als het aantal Britten dat minder op vakantie gaat in eigen land. Dit betekent dus dat eer meer mensen thuis blijven. Er zijn dan ook veel vakantiehuisjes te huur voor prijzen die je tot vorig jaar absoluut niet voor mogelijk hield.

Veerdiensten

Ook de veerdiensten naar Groot-Brittannië hebben te lijden onder de marktsituatie. De veerdienstaanbieders stunten met lastminutes, arrangmenten en extra’s om de veerboten toch enigszins vol te krijgen om zo economisch mogelijk te kunnen varen. Kijk daarom goed op de sites van de veerdiensten om het beste aanbod eruit te halen.

Mijn advies is lastminute!

Links

Misterbritain

Lees ook:Cocainegebruik in Groot-Brittanië naar record
Lees ook:Aanmeldingen voedselbank Wales gestegen
Lees ook:Door geldgebrek minder politie op straat in Sussex
Lees ook:Grote staking in Groot-Brittannië
Lees ook:‘Panic Saturday’: Britten geven 1,2 miljard uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>