Sherlock Holmes museum in Londen

Sherlock Holmes museum Londen

Foto: www.travellondon.com

Het museum over de beroemdste detective ter wereld is gevestigd op 239 Baker Street in Londen. Het is het gehele jaar geopend en je vindt er alles over de vermaarde detective die door Sir Arthus Conan Doyle werd bedacht. Het huis waarin het museum is gevestigd werd in 1815 gebouwd en valt onder het architectonisch en cultureel erfgoed. De bezoekers van het Sherlock Holmes museum worden ontvangen door de dienstbode van Holmes en dan meegenomen naar de eerste verdieping waar de legendarische verhalen zich afspeelden. Het interieur van de woning is precies gemaakt zoals het wordt beschreven in de verhalen van Doyle. Er is ook een souvenirwinkel waar je onder andere boeken en jachtpetten kunt kopen.

Bereikbaarheid

Baker Street 221b, London NW1 6XE

Metro vanaf Paddington Bakerloo line uitstappen op halte Baker street

Plattegrond met daarop het Sherlock Holmes museum

Links

Sherlock Holmes museum site

uk.allepaginas

Peter Langhout Reizen

Lees ook:Sherlock Holmes Pub in Londen
Lees ook:Huis Sherlock Holmes auteur mogelijk gesloopt
Lees ook:Charles Dickens museum Londen
Lees ook:Opnames vierde serie Sherlock Holmes begonnen
Lees ook:Vakantietip – Elstow Moot Hall museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>