Studie naar de ‘ummers’ en ‘errers’ in de Engelse taal

Socio-linguïsten van de Universiteit van Edinburgh hebben onlangs een onderzoek afgerond naar het gebruik van de ‘ummers’ en ‘errers’ in de Engelse taal.

Zoals we in het Nederlands vaak ‘eh’ of ‘uh’ zeggen maken sprekers van de Engelse taal van ‘ummers’ en ‘errers’. Het onderzoek van de Universiteit van Edinburgh wees uit dat sprekers van het Engels steeds vaker gebruik maken van ‘um’ in plaats van ‘er’ als favoriete stopwoordje. Uit aanvullend onderzoek is bovendien gebleken dat mannen en oudere mensen vooral gebruik maken van ‘er’, terwijl vrouwen en tieners vaker gebruik maken van ‘ums’ om hun zinnen mee op te vullen.  

Het onderzoek toont verder aan dat zowel mannen als vrouwen steeds vaker van ‘er’ naar ‘um’ gaan, maar dat vrouwen dit in een aanzienlijk sneller tempo doen. Volgens onderzoeker Josef Fruehwald gaan vrouwen altijd voorop wanneer het veranderingen in taalgebruik betreft. ‘Vrouwen lopen op dat gebied ongeveer anderhalve generatie voor op mannen,’ aldus Fruehwald.

Zie ook: http://www.theguardian.com/science/shortcuts/2014/oct/06/um-er-conversation-english-speakers-socio-linguistics-edinburgh-university

Lees ook:Britten zijn de lelijkste mensen op aarde
Lees ook:Engels is tweede taal op basisscholen
Lees ook:Eén op tien Britse mannen betaalt voor seks
Lees ook:The Royal Mile in Edinburgh
Lees ook:66 jaar en zwanger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>